Det er festmad, det her! Bare lækker mad, med flere elementer der kræver ’acquired taste’ – men
har man det, er det vegansk gourmetmad fra øverste hylde.
2 store spidskål (eller 4 små)
2 spsk olivenolie
1 tsk rosmarin (frisk eller tørret)
30 g parmesan (revet)
Salt og peber
4 store kartofler
1 løg, hakket
2 spsk trøffelpasta
50 g sorte oliven uden sten, groft hakkede
3 spsk olivenolie, gerne med trøffelsmag
Salt og peber
150 g gule linser
1 løg, groft hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 æble, skrællet og grofthakket
1 spsk æblecidereddike
5 dl grøntsagsbouillon
1 tsk estragon, frisk eller tørret
1 tsk sukker
Salt og peber
1. Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver (2-3 mm). Læg dem i koldt vand.
2. Sautér løg i lidt olie, til de bliver blanke.
3. Bland løgene med trøffelpasta og hakkede oliven.
4. Smør en bradepande og læg kartoffelskiverne i lag med løgblandingen og olivenolie (evt.
den med trøffelsmag).
5. Bag i ovnen ved 170°C i 60-70 minutter, til overfladen er gylden og kartoflerne møre.
1. Halvér spidskålene og læg dem i en bradepande.
2. Pensl kålen med en blanding af olie og rosmarin.
3. Drys parmesan over og bag ved 170°C i 30-40 minutter, til kålen er mør og gylden.
1. Sautér løg, hvidløg og æble i en gryde, til det er blødt.
2. Tilsæt linserne og rør godt rundt.
3. Hæld æblecidereddike i og lad det koge næsten væk.
4. Tilsæt bouillon og lad det simre ved jævn varme, til linserne er kogt helt ud (ca. 20-25 min).
Rør undervejs og tilsæt evt. mere væske.
5. Blend sovsen til en glat konsistens og smag til med estragon, sukker, salt og peber
Anret spidskålen med oliven-pommes Anna ved siden af. Hæld den cremede linsesovs over eller
server den i en skål ved siden