Æblekompot på riscréme med soyafløde og vanilje

Æblekompot på riscréme med soyafløde og vanilje 

Nedfaldsæbler er fremragende til det her, så gå bare på rov. Mange steder kan man få dem foræret,
fordi haveejere venligt samler dem sammen og sætter dem i en kasse ved havelågen.


Ingredienser


Æblekompot med ingefær


4 æbler (gerne syrlige, f.eks. Belle de Boskoop eller Granny Smith)
2 spsk sukker (justér efter smag)
½ tsk revet frisk ingefær
1 tsk citronsaft
½ dl vand
½ tsk kanel (valgfrit)


Riscrème med sojafløde og vanilje


1 dl grødris
4 dl vand eller plantemælk
2,5 dl sojafløde
1 spsk sukker
1 tsk vaniljepasta eller korn fra 1 vaniljestang
1 nip salt


Fremgangsmåde


Æblekompot


1. Skræl og skær æblerne i små tern.
2. Kom æbler, ingefær, citronsaft og vand/plantemælk i en gryde.
3. Lad det simre ved lav varme i ca. 10 minutter, til æblerne er møre, men stadig har lidt
struktur. Tilsæt sukkeret. Rør undervejs.
4. Smag til med ekstra sukker eller kanel efter ønske. Afkøl kompotten.


Riscrème


1. Skyl risene grundigt.
2. Kog dem op med vand og et nip salt, og lad dem småsimre i ca. 15-20 min, til risene er
møre og cremede.
3. Tag gryden af varmen og rør sojafløde, sukker og vanilje i.
4. Lad den køle af, og stil den på køl, til den er kold og cremet.


Servering


1. Fordel riscrèmen i skåle eller glas.
2. Top med æblekompot og evt. lidt syltet ingefær eller hakkede nødder.
3. Server og nyd!


💡 Tip: Pynt med ristede mandelflager eller et strejf af citronskal for ekstra smag!


Privatlivspolitik

OK