Dejlig frisk og syrlig ret, med sprøde ristede kerner på toppen. Du kan nemt erstatte perlespelt med
byg eller grødris, hvis du bedre kan lide det.
1 hokkaidogræskar (ca. 500 g)
2 spsk olie
250 g perlespelt
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk oregano
1 ds flåede tomater (400 g)
1 lille frisk chili, finthakket (juster mængde efter smag)
1 lime, skal og saft
1 dl hvidvin
1 spsk honning
7-8 dl bouillon (grøntsags- eller kylling)
200 g sorte bønner, udblødt i min. 12 timer og kogt møre
50 g pecorino, revet
50 g græskarkerner
2 spsk græskarkerneolie (eller en anden olie)
Lidt salt
1. Skær hokkaidogræskarret i mundrette stykker efter at have fjernet kerner og tråde.
2. Varm olie op i en gryde og rist græskarstykkerne. Tag dem op og sæt dem til side.
3. I samme gryde sautéres løg, hvidløg og chili, til løgene er klare.
4. Tilsæt perlespelt og rør rundt, så den bliver blank.
5. Hæld hvidvin på og lad den koge næsten helt væk.
6. Tilsæt flåede tomater, limeskal og saft og honning, og kog lidt ind.
7. Hæld bouillonen i lidt ad gangen under omrøring, til spelten er mør og cremet (ca. 20 min).
8. Tilsæt de kogte sorte bønner og de ristede græskarstykker.
9. Riv pecorino ned i speltottoen og rør godt rundt.
Græskarkerner
1. Rist græskarkernerne på en tør pande ved jævn varme, til de ’popper’
2. Tag dem af varmen når de er gyldne og poppede, og vend lidt olie i, drys med salt
Server straks, evt. med lidt ekstra revet pecorino på toppen og et gavmildt drys ristede
græskarkerner.