Bælgdag på Dallerupgård

Gratis deltagelse

BÆLGDAG PÅ DALLERUPGÅRD

NYE VINKLER PÅ DANSKE BØNNER OG ÆRTER

Bælgdagen er viden og inspiration til dig, der arbejder professionelt med fødevarer i storkøkken, foodservice eller fødevareproduktion.


Du møder visionære igangsættere og kreative madhåndværkere, der deler ud af viden, erfaring og smagsprøver, der giver dig inspiration og viser vej i de mange muligheder for at bruge bælgfrugter på nye, spændende måder.


Det hele foregår på østjyske Dallerupgård, hvor de danske bælgfrugter dyrkes lige uden for døren.


Se hvordan Bælgdagen foregik sidste 

Gratis tilmelding

Tilmeld dig her

Tidspunkt

17. juni 2025 kl 10.00-15.00

(Kaffe om morgenbrød fra kl 9)

Sted

Dallerupgård

Dallerupvej 16 · 8781 Stenderup

Bælgdag på Dallerupgård er støttet af Kismet, Interreg Baltic Sea Region, og arrangeres i samarbejde mellem Culinary Institute by Vejle Erhverv, Bjerre Herred Landbrugsselskab, Bælgfrugts-partnerskabet og Turbo Plant. Turbo Plant er støttet af Industriens Fond.


NB der fotograferes og optages video til arrangementet.

Program 17. juni

9.00 | Kaffe og morgenbrød m. bælgfrugter
Sponseret af Hornsyld Købmandsgaard og Vadehavsbageriet


10.00 | Velkommen


10.15 | Fra mark til mund – hvordan får vi flere bælgfrugter i jorden og på tallerkenen
v/ Bente Svane Nielsen, chefkonsulent hos SEGES Innovation


11.00 | Oldemors fif: En kaffetår i selskab med søde bælgfrugter
v/ Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv og Bettina Buhl, museumsinspektør og madhistoriker, Det Grønne Museum


11.30 | Pause og netværk


11.45 | Demokøkken: Grill med Bælg!
v/ Mads Herskind, kulinarisk udvikler, Odense Kommune, og indehaver af Rebælg


12.20 | Bælgfrokost


13.00 | Succesfulde bælgrejser
Små og store produktionskøkkener deler ud af de gode erfaringer med flere bønner,
ærter og linser, v/ Bælgfrugtpartnerskabet


14.00 | Smag selv: Kokketalenternes bedste eksperimenter, 100 % innovation og nytænkning af bælgfrugter
v/ Per Mandrup og Gastronomisk Undergrund


14.45 - 15.00 | Afrunding og tak for i dag


Privatlivspolitik

OK