Gratis deltagelse
Bælgdagen er viden og inspiration til dig, der arbejder professionelt med fødevarer i storkøkken, foodservice eller fødevareproduktion.
Du møder visionære igangsættere og kreative madhåndværkere, der deler ud af viden, erfaring og smagsprøver, der giver dig inspiration og viser vej i de mange muligheder for at bruge bælgfrugter på nye, spændende måder.
Det hele foregår på østjyske Dallerupgård, hvor de danske bælgfrugter dyrkes lige uden for døren.
Se hvordan Bælgdagen foregik sidste
Gratis tilmelding
Tidspunkt
17. juni 2025 kl 10.00-15.00
(Kaffe om morgenbrød fra kl 9)
Sted
Dallerupgård
Dallerupvej 16 · 8781 Stenderup
Bælgdag på Dallerupgård er støttet af Kismet, Interreg Baltic Sea Region, og arrangeres i samarbejde mellem Culinary Institute by Vejle Erhverv, Bjerre Herred Landbrugsselskab, Bælgfrugts-partnerskabet og Turbo Plant. Turbo Plant er støttet af Industriens Fond.
NB der fotograferes og optages video til arrangementet.
9.00 | Kaffe og morgenbrød m. bælgfrugter
Sponseret af Hornsyld Købmandsgaard og Vadehavsbageriet
10.00 | Velkommen
10.15 | Fra mark til mund – hvordan får vi flere bælgfrugter i jorden og på tallerkenen
v/ Bente Svane Nielsen, chefkonsulent hos SEGES Innovation
11.00 | Oldemors fif: En kaffetår i selskab med søde bælgfrugter
v/ Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv og Bettina Buhl, museumsinspektør og madhistoriker, Det Grønne Museum
11.30 | Pause og netværk
11.45 | Demokøkken: Grill med Bælg!
v/ Mads Herskind, kulinarisk udvikler, Odense Kommune, og indehaver af Rebælg
12.20 | Bælgfrokost
13.00 | Succesfulde bælgrejser
Små og store produktionskøkkener deler ud af de gode erfaringer med flere bønner,
ærter og linser, v/ Bælgfrugtpartnerskabet
14.00 | Smag selv: Kokketalenternes bedste eksperimenter, 100 % innovation og nytænkning af bælgfrugter
v/ Per Mandrup og Gastronomisk Undergrund
14.45 - 15.00 | Afrunding og tak for i dag