Hvis du elsker fastelavnsboller, så er her din undskyldning hele sommeren.
1 pakke færdig butterdej (eller hjemmelavet)
1 spsk sukker
1 æg til pensling
100 g smørbønner (kogte og afkølede)
75 g marcipan
50 g sukker
50 g smør (blødt)
200 g friske jordbær, skåret i skiver
1 spsk sukker
1 spsk citronsaft
½ tsk vaniljepasta eller korn fra en vaniljestang
2 dl piskefløde
1 spsk flormelis
½ tsk vaniljepasta
1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
2. Rul butterdejen ud, skær den i rektangler på ca. 4x10 cm.
3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, prik dem let med en gaffel, og drys sukker over.
4. Læg et ekstra lag bagepapir og en bageplade ovenpå (for at undgå, at de hæver for meget).
5. Bag i 12-15 min, til de er gyldne og sprøde. Afkøl helt.
1. Blend de kogte smørbønner til en fin puré.
2. Tilsæt marcipan, sukker og smør, og rør det til en ensartet masse.
1. Bland jordbær med sukker, citronsaft og vanilje.
2. Lad dem trække i 30 minutter.
1. Pisk fløden til bløde toppe med flormelis og vanilje.
1. Smør et lag smørbønne-marcipanremonce på en butterdejsplade.
2. Læg et lag marinerede jordbær og en skefuld chantillycreme ovenpå.
3. Gentag lagene og afslut med en butterdejsplade.
4. Drys evt. med flormelis eller glasur og pynt med friske jordbær.