Kartoffelvaffel med rødbedehummus

Kartoffelvaffel med rødbedehummus  

Lune og lækkert sprøde vafler med hummus i en flot farve og kompleks sødlig smag. Hummus er
også lækker som sandwichfyld eller dip til julesalat og andre grøntsager.


Ingredienser


Kartoffelvafler 


500 g bagekartofler
2 æg
1 dl mælk
3 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
Friskkværnet peber


Rødbedehummus 


200 g kogte kikærter (udblødt i min. 12 timer og kogt møre)
1 mellemstor rødbede
1 spsk mandelsmør
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
• ½ tsk salt


Fremgangsmåde


Kartoffelvafler 

1. Skræl kartoflerne og kog dem hele i ca. 10 minutter, så de stadig er halvrå.
2. Riv kartoflerne groft og bland dem med æg, mælk, kartoffelmel, bagepulver, salt og peber.
3. Opvarm et vaffeljern og bag vaflerne gyldne og sprøde.


Rødbedehummus


1. Kog rødbeden i ca. 30 minutter. Læg den derefter direkte i iskoldt vand og fjern skrællen.
2. Blend kikærter og rødbede sammen med mandelsmør, hvidløg, citronsaft og salt til en glat
hummus. Justér evt. konsistensen med lidt vand.



Servér de varme kartoffelvafler med et generøst lag rødbedehummus.
Riv frisk peberrod henover for ekstra smag.

Privatlivspolitik

OK