Lune og lækkert sprøde vafler med hummus i en flot farve og kompleks sødlig smag. Hummus er
også lækker som sandwichfyld eller dip til julesalat og andre grøntsager.
500 g bagekartofler
2 æg
1 dl mælk
3 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
Friskkværnet peber
200 g kogte kikærter (udblødt i min. 12 timer og kogt møre)
1 mellemstor rødbede
1 spsk mandelsmør
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
• ½ tsk salt
1. Skræl kartoflerne og kog dem hele i ca. 10 minutter, så de stadig er halvrå.
2. Riv kartoflerne groft og bland dem med æg, mælk, kartoffelmel, bagepulver, salt og peber.
3. Opvarm et vaffeljern og bag vaflerne gyldne og sprøde.
1. Kog rødbeden i ca. 30 minutter. Læg den derefter direkte i iskoldt vand og fjern skrællen.
2. Blend kikærter og rødbede sammen med mandelsmør, hvidløg, citronsaft og salt til en glat
hummus. Justér evt. konsistensen med lidt vand.
Servér de varme kartoffelvafler med et generøst lag rødbedehummus.
Riv frisk peberrod henover for ekstra smag.