Champignon-macaroons med kidneybønnemos

Champignon-macaroons med kidneybønnemos

Elegant servering, der er perfekt som fingermad. Hvis du laver dem lidt større og serverer dem på
en marineret salat, er de også fine som forret.


Ingredienser


Makroner


10 g tørrede champignons
100 g mandelmel
80 g sukker
60 ml aquafaba (kikærtevand)


Fyld


150 g kidneybønner (tørrede, udblødt i min. 12 timer og kogt ca. 1 time)
1 fed hvidløg, presset
½ tsk lakridspulver
1-2 spsk god olivenolie
Salt og peber efter smag



Fremgangsmåde


Makroner


1. Blend de tørrede champignons til fint pulver.
2. Pisk aquafaba til en let skum, tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til du får en sej
marengsmasse.
3. Sigt mandelmel og champignonpulver i marengsmassen, og vend det forsigtigt sammen.
4. Kom massen i en sprøjtepose, og sprøjt små cirkler (ca. 3 cm i diameter) ud på en
bageplade med bagepapir.
5. Lad dem hvile i ca. 30 minutter, så overfladen tørrer lidt.
6. Bag ved 130°C varmluft i ca. 20-25 minutter, til de er faste, men stadig lidt bløde indeni.
7. Lad dem køle helt af på en rist.


Kidneybønnemos


1. Blend de kogte kidneybønner med hvidløg, lakridspulver og olivenolie, til du får en glat
creme.
2. Smag til med salt og peber.
Saml macaroons
1. Læg en lille skefuld kidneybønnemos på en makron, og læg en anden ovenpå som en
sandwich.
2. Gentag med resten.


Servering


Perfekte som fingermad eller på en lille salat som en elegant forret.
Kan evt. pyntes med lidt ekstra champignonpulver eller frisk timian.


💡 Tip: Hvis du vil have en mere intens champignonsmag, kan du tilsætte lidt champignonpulver til
fyldet også.


Privatlivspolitik

OK