Ramsløgstapanade med hvide bønner

Ramsløgstapenade med hvide bønner  

En cremet, grøn tapenade fyldt med smag og tekstur – perfekt som smørelse på brød, i sandwich
eller som dip.


Ingredienser


50 g ramsløg (vasket og grofthakket)
200 g hvide bønner (udblødt i mindst 12 timer og kogt ca. 1 time, til de er helt møre)
50 g solsikkekerner
1 fed hvidløg (eller efter smag)
0,75-1 dl neutral olie (f.eks. raffineret rapsolie – ikke koldpresset)
Salt og peber efter smag


💡 Tip: Brug kogevand fra bønnerne i stedet for noget af olien for en lettere version.



Fremgangsmåde


1. Kværn solsikkekernerne i en foodprocessor, til de har konsistens som fint mandelmel.
2. Tilføj hvidløg og ramsløg, og blend videre, indtil det danner en grov ‘grød’.
3. Tilsæt de hvide bønner, og lad maskinen køre.
4. Hæld olien i en tynd stråle, mens foodprocessoren kører, til du opnår den ønskede cremede
konsistens. Justér evt. med kogevand fra bønnerne, hvis du ønsker en lettere tapenade.
5. Justér med salt og peber efter smag.


Serveringsforslag:


✔ Smør på surdejsbrød eller rugbrød
✔ Brug som dip til grøntsagsstave
✔ Vend i pasta eller kartofler som en pesto




Privatlivspolitik

OK