Squashsuppe med mynte og citron

Kold squashsuppe med mynte og citron   

Denne her sommerforkælelse er den nemmeste showstopper som forret til en grill-aften. Den
fungerer altså også fremragende i en termoflaske på farten. Skulle jeg hilse og sige.


Ingredienser


2 mellemstore squash (ca. 500 g)
150 g Greenway ærter (udblødt i min. 12 timer)
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian (eller 1 spsk frisk)
1 l grøntsagsbouillon
1 citron (skal og saft)
2 dl crème fraiche
1 håndfuld frisk mynte, grofthakket
Salt og peber



Fremgangsmåde


Forbered grøntsagerne


1. Skær squash i grove tern, drys med lidt salt og lad dem trække i 10 minutter.
2. Skyl squashene for salt, og tør dem af i et rent viskestykke.
3. Hak løg og hvidløg groft.


Kog suppen


1. Sautér løg og hvidløg i en tykbundet gryde med lidt olie, til de er bløde og gennemsigtige.
2. Tilsæt de udblødte ærter, timian og bouillon.
3. Lad det simre i ca. 30 minutter, til ærterne er helt møre.
4. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af
5. Blend suppen med squash, citronskal, citronsaft og crème fraiche, til den er helt glat.
6. Rør hakket mynte i, og smag til med salt og peber.
7. Stil suppen på køl i mindst 2 timer, så den bliver iskold.


Servering


Server kold og evt. pyntet med lidt ekstra mynte eller en klat crème fraiche.
Lækker sammen med sprødt brød eller croutoner.


💡 Tip: Hvis du vil have en mere cremet konsistens, kan du tilsætte en ekstra skefuld crème fraiche
ved servering.





Privatlivspolitik

OK